Beachhåndball- og Beachvolleyballbanen

SON Håndballklubb - Nytt Flott Aktivitetstilbud

Nytt flott aktivitetstilbud

Barn, ungdom og foreldre i son kan nå glede seg over et nytt flott aktivitetstilbud. Nå står Beachhåndballbanen og Beachvolleyballbanen utenfor Grevlingen Ungdomsskole klare.

Sportslig leder i Son HK, Erling Thorsen, er ikke i tvil om at banene vil bety mye både for de som spiller og ikke spiller håndball i dag.

Banene er en del av uteområdet på skolen, og vi håper at mange vil spille i friminutter og gymtimer, i tillegg til å bruke fritiden her. For Son Håndballklubb betyr det at de lagene vi allerede har som spiller Beachhåndball, har tilgang til å spille på en bane her i Son. Men aller mest er vi opptatt av at dette er et lavterskeltilbud som kan bidra til at mange finner inspirasjon og glede til å fortsette eller starte med håndball.

Den nye Beachhåndballbanen er på 27×12 meter med vanlige håndballmål. På banen spiller man med 3 utespillere og én målvakt. I kamper kan man ha med inntil fire innbyttere. Man spiller ballen med hendene og kan holde/rulle/legge ned ballen i inntil 3 sekunder. Det er også lov å stupe etter ballen inn i målgården.

En kamp spilles over 2×7 minutter med 3 minutters pause. Hver omgang må ha en vinner og står det uavgjort, avgjøres omgangen med golden goal.

En vanlig scoring gir ett poeng, mens spektakulære scoringer gir to poeng. Dette kan være backhand, piruetter eller annen type scoringer med artistisk preg. Scoring av målvakt og 6-meters kast gir også to poeng.

For øvrige regler viser vi til https://www.handball.no/regioner/nhf-sentralt/utvikling/beachhandball/

Vi håper på mye folk og god stemning på det nye håndball og volleyball anlegget til Vestby Kommune.

Om du har spørsmål til regler eller annet ta kontakt på e-post: son@ronhandball.no eller ring klubbens nestleder/sportslige leder Erling Thorsen på telefon: 97 96 09 42