Gull og bronse til Son Håndballklubb i NM i Beachhåndball

Gull og bronse jentene

For en kanonhelg det ble for Son HK i NM i Beachhåndball i Sandefjord.

Våre to Jenter 16-lag tok henholdsvis gull og bronse i NM i beachhåndball. Vi er superstolte over våre jenter og gratulerer med tre-ganger-tre HURRA!

Jentenes resultater har blitt lagt merke til.

Både Vestby Avis og Moss Avis skrev om jentene. Nedenfor kan dere lese utrag fra hva de skrev.

Journalist Mattias Mellquist i Vestby Avis publiserte den 25. juni dette i vestbyavis.no

J16-laget til Son stilte med to lag i Vestfold i helgens NM i beachhåndball og for en suksess det ble. Det ene laget gikk hele veien, mens det andre måtte nøye seg med bronse.

– I prinsippet er det mer enn maksimal uttelling. Vi trodde at førstelaget vårt hadde en sjanse til å gå hele veien, men andrelaget har gjort det helt, helt utrolig også i løpet av helgen. Jeg hadde ikke forventet at disse skulle bli topp åtte, så blir de nummer tre til slutt, sier en superfornøyd Son HK-trener Tonni Kjær til Vestby Avis.

I dagens direktesendte finalekamp mellom Son og Hønefoss på handballtv.com imponerte jentene til Kjær stort. Man hadde et stort forsprang i det første settet, vant det overlegent, men fikk slite litt mer i de siste 10 minuttene.

– Vi har vel vunnet alle kampene med 2-0, men det har vært spennende for det og et par av settene vant vi takket være scoringer i sluttsekundene, sier treneren, som dermed ikke var overrasket over at Hønefoss hang seg godt fast og ledet det siste settet en god stund også.

Dog fikk Son etter hvert overtaket og det takket være stort spill fra Ine Grimsrud.

Som TV-kommentatoren også påpekte.

– Nå er Ine Grimsrud kampens gigant. I alle fall i det andre settet vært dominerende, sa han.

Også Kjær trakk frem storskytteren.

– Hun har en utrolig spenst og kommer veldig høyt opp i piruettene, sier han.

Tross at man rykket litt fra etter hvilen, så måtte trener Tonni Kjær jobbe med jentene hele veien. Hønefoss var ikke mer enn et par poeng etter. Men i sluttminuttene rotet Hønefoss bort den siste muligheten.

– Sara er en reddende engel i Son, kunne kommentatoren på TV slå fast i kampens sluttminutt. Son vant det settet med 13–10 og dermed også finalen med 2–0″.

På spørsmål fra journalisten på hvor stort egentlig et NM-gull i Beachhåndball er svarte trener Tonni Kjær følgende:

Jeg synes absolutt dette er noe av det beste vi har levert, sier han til Vestby Avis og nevner gullet sammen med et par andre topprestasjoner. Som å vinne Indre Østfold Reisebyrå Cup flere sesonger etter hverandre og så å ta seg til finalen i Partille Cup i en klasse med rundt 100 lag.


GULLAGET: Emilie Becker, Thea Fosser, Sara Hartmark, Madelen Naustdal, Mina Rømming,
Ine Grimsrud og Aurora Rømming.

Om bronselaget skrev Vestby Avis:

Son II gikk nesten hele veien til finalen. De tapte semifinalen mot Hønefoss, men vant så bronsekampen mot Gjerpen. Dermed kunne klubben også reise hjem med bronsemedaljer.

– Vi har en god bredde. Førstelaget vant også på at vi hadde litt flere strenger å spille på enn motstanderen. Vi klarte å holde trykket oppe hele veien, mens motstanderne svingte mer. Vi fant fort ut hvem av motstandernes spillere som skjøt best, sier Kjær og sier at det var vanskeligere å gjøre noe med det brede registeret av våpen Son HK-trener hadde på banen i Sandefjord denne helgen. Son vant 2-0 i finalen mot Hønefoss».


BRONSELAGET: Aleksander Krogh, June Krogh, Hanne Grimsrud, Amalie Ottmann, Anine Schwarz,
Nora Nygård, Erle Enghaug. Nora Langørgen var ikke tilstede da bildet ble tatt.

 

Også Knut-Eigil Nesselquist i Moss Avis skrev fint om jentene våre. Nedenfor er et utdrag av hva han publiserte i nettavisen den 25. juni:

Badeby og håndball lar seg fint kombinere for J16-spillerne til Son HK. De tok nemlig med seg både gull og bronse under NM i beach-håndball.

Norgesmesterskapet i den populære spillformen ble spilt i Sandefjord, og det var tydelig at Son-jentene likte seg i Vestfold-sanden. I finalen ble det 2-0 over Hønefoss, mens Sons andre lag vant med samme sifre over Gjerpen i bronsefinalen. Full dominans i J16-klassen, altså.

Beach-håndball spilles utendørs på sand, på en bane som måler 27 x 12 meter. Spilletiden er 2 x 7 min. eller 2 x 10 min., og hvert lag har tre spillere pluss keeper på banen til enhver tid. Keeper kan også fungere som utespiller, eventuelt byttes med en fjerde utespiller. Det gis ekstra poeng for teknisk vanskelige scoringer, som piruetter, og det er derfor uvanlig med de enkle scoringene i beach-håndball. Kampene avgjøres på to omganger, men som i f.eks. volleyball, med settseire. Derav de lave seierssifrene i NM. Står det 1-1 i sett ved endt kamp, skal den avgjøres på en såkalt «shootout» mellom en utespiller og keeper, men det slapp altså Son-jentene å henge seg opp i.

Hjelp oss å dele dette innlegget