HISTORIEN

SON Håndballklubb

Son HK - Historien

Son HK ble stiftet 11. Mars 2004, og har siden den gang etablert seg som et av Sons største idrettslag med ca. 250 aktive medlemmer I alderen 6 år til senior. Son HK driver I tillegg til håndballaktiviteter, aktivitetskolen, som er et aktivitetstilbud til barn fra 2. til 7. skoletrinn basert på generell fysisk aktivitet. Tanken er å gi et tilbud til barn som ikke er med i annen organisert idrett.
Vi har 13 lag i seriespill, I tillegg til alle de mellom 6-9 år som ikke deltar I seriespill, men spiller minihåndball turneringer flere ganger I løpet av sesongen. Vi har allerede rukket å få resultater som blir lagt merke til. Flere av våre jentelag hevder seg I toppen av både regionscupen og diverse turneringer i inn- og utland. Son Håndballklubb er Norgesmester I Beachhåndball to år på rad, i tillegg til at vi også har vunnet bronse. Beachhåndball er en viktig del av håndballen i Son og våre lag har markert seg sterkt i Generation Cup i Viborg i Danmark, med lag både i A- og B-finaler. To av våre beachjenter ble belønnet med landslagssamlinger for damelandslaget i beach, som senere endte med å bli vinnere av Beach-VM.

Hva gjelder klassisk håndball så har vi vunnet Regionscupen 4 år på rad med vårt J16-lag, og kommet langt I større turneringer som Peter Wessel cup, Ski Cup, Partille cup og Generation cup. Sesongen 2017/18 fikk klubben en flott niende plass i den nasjonale Bringserien for J16-lag. I 2018/19 sesongen kvalifiserte vi til nasjonalt seriespill, både i Bringserien for J16-lag og Lerøyserien for J18-lag. I 2019/20 sesongen gjorde vårt J16-lag en svært god figur i Bringserien, helt til den ble brutt av Corona-pandemien.

Vi har to damelag, hvor vi for første gang i klubbens historie, kvalifiserte oss for spill i 3. divisjon. I tillegg har vi ett som spiller i 6. divisjon, og er for de som gjerne vil spille håndball, men ikke har tid til treningen som skal til for å spille opp i divisjonene.

Med nye trenerressurser satser vi nå hardt også på guttene, og har nå guttelag i nesten alle aldersklasser. Er vi heldige passerer vi 300 aktive medlemmer I løpet av høsten.