Intensjonsavtale om programfag toppidrett på Vestby Videregående Skole

21NYH_01-01-_TRT3266

Son Håndballklubb har sammen med Vestby Videregående Skole og de øvrige idrettsklubbene i kommunen signert en intensjonsavtale om å få programfag toppidrett på Vestby Videregående Skole.

Torsdag 21. Juni 2018 signerte Styreleder i Son Håndballklubb, Hanne Skogli under intensjonsavtalen sammen med rektor på Vestby Videregående Skole og Styreleder for HSV.
Foto: Åmund Lågbu, Vestby Avis
.

Per Hedum, rektor på Vestby Videregående Skole sier dette er det første formelle skrittet i prosessen for å få toppidrett inn på skolen. Han håper å tilby studiespesialisering med fordypning i breddeidrett, uansett studieretning, fra høsten 2019.

Det er håndball og fotball som i første omgang vil bli tilbudt fordypning i toppidrett. Dette vil være et tilbud for alle, også de som går yrkesfag. Alle skal få muligheten til å få trent på sin idrett også i skoletiden. Det blir altså ikke en egen idrettslinje på skolen, men et tilbud i fordypning ved siden av linjen elevene velger å gå på.

Styreleder Hanne Skogli og nesteleder Erling Thorsen, i Son Håndballklubb, er veldig fornøyde med denne intensjonsavtalen.

Om alt går som vi håper vil Vestby Videregående Skole være den eneste skolen i Follo som tilbyr programfag toppidrett for alle linjer, også de som går yrkesfag.

Det er fantastisk bra, og vil bidra til at spillere kan kombinere skole og trening i trygge og kjente omgivelser lengre. Nå kan de kombinere skole med trening på dagtid, uten lang reisevei, og til syvende og sist oppleve bedre resultater både på skolen og idrettsarenaen. Dette tilbudet vil styrke både elevene, klubbene og skolen, avslutter Hanne Skogli.

Hjelp oss å dele dette innlegget