Sommer, sol og håndball i utlandet

Generation Cup 2019

I etterkant av Beach NM i Sandefjord, startet flere av Son Håndballklubb sine lag med det sommerens store happening, turneringsspill i utlandet.

Partille Cup i Gøteborg

I begynnelsen av Juli deltok to av Son HK sine lag i Partille Cup, i Gøteborg. Vårt J14-lag opplevde tøff motstand, og avsluttet turneringen i 1/32-dels finalen, hvor de tapte for Nordstrand. Vårt J15-lag tok seg videre til A-sluttspill, hvor de møtte Silkeborg-Voel KFUM. God trening, mot tøff motstand, som endte med 18-8 tap.

Generation Cup i Danmark

Siste uken i juli deltok vi med hele 10 lag, i Generation Cup i danske Viborg. Med to J13-lag, tre J15-lag, to J17-lag, ett J20-lag, samt ett G13 og G15-lag.  Med nærmere 100 spillere i aksjon og mer enn 150 familiemedlemmer heiende langs sidelinjen, satte Son Håndballklubb virkelig farge på turneringen.

Generation Cup i Viborg har blitt en viktig turnering for Son Håndballlklubb. Årlig reiser klubben til danske Viborg, for sportslige utfordringer på både gress, sand og parkett. I Danmark har de en annen aldersinndeling enn i Norge, så våre lag må finne seg i å spille mot motstandere som er ett år eldre. Noe som gjør denne turneringen ekstra spennende.

Gode resultater i klassisk håndball

I og med at man må måle krefter mot motstandere som er ett år eldre, er det tøft å hevde seg i toppen. Vi er derfor ekstra stolte over å kunne fortelle at flere av våre lag oppnådde svært gode resultater.

I den klassiske delen av håndballturneringen spilte vårt ene J13-lag seg helt frem til finalen i B-sluttspillet. Vi gratulerer J13-laget vårt med en flott finaleseier mot Drøbak-Frogn, etter en dramatisk finale som endte 9-8 etter at vår keeper reddet straffe i kampens siste sekund.

Vi er også stolte over vårt J18-lag, som også klarte å spille seg til finalen i B-sluttspillet, mot et J20-lag fra danske Hadsten Håndbold, hvor danskene vant 13-8.

I jenter 15-klassen stilte Son Håndballklubb med hele fire lag. To av lagene kom med i A-sluttspillet, hvor de fikk god trening mot svært tøff motstand. Også i 17-års klassen tok begge våre to lag seg videre til A-sluttspill, hvor de plasserte seg som nummer to og tre i sine respektive puljer. Ikke nok til å ta seg videre, men vi syns jentene var gode, og gratulerer dem med innsatsen.

I gutteklassene deltok klubbens 11 og 12-åringer i G13-klassen, og våre 14-åringer i G15-klassen. Klubben er veldig fornøyde med gutta sin innsats, som var preget av hard kjemping mot lag med eldre motstandere.

Beach-suksess

Med lag som har ferdigheter helt i Norgestoppen, er det alltid spennende å se hvordan de klarer seg mot internasjonale motstandere.

I J17-klassen kom to av våre fire lag helt til semifinalene, hvor de dessverre møtte hverandre. Dermed møtte Son HK 1 vertsklubben Viborg i finalen. Der gratulerer vi jentene våre med en suveren seier over de velrennomerte danskene. Også vårt J20-lag tok seg helt til finalen, hvor også de møtte Viborg. Denne gangen fikk danskene revansj og vant oppgjøret 2-0.

I J15-klassen gratulerer vi to av våre fire lag med plass i semifinalene. Her tapte begge lagene mot danske motstandere, men vi er veldig fornøyde og gratulerer med innsatsen.

Vi gratulerer også gutta i 13-års klassen som spilte seg frem til 1/8-dels finalen, og avslutter med å ønske alle våre lag lykke til med 2019/20-sesongen. Det lover godt, og vi gleder oss til oppleve mye håndball moro sammen med dere.

Hjelp oss å dele dette innlegget