Son Håndballklubb fikk besøk av en av verdens største håndballprofiler

20170811_102349550_iOS

Kristian Kjelling hadde mye å lære bort

I forbindelse med at Drammen Håndballklubb sitt elitelag for herrer har lagt deler av sin sesongoppkjøring til Son fikk våre jentelag besøk av Drammen HK sin hovedtrener, Kristian Kjelling. Nedenfor har vi gjengitt en utdrag fra artikkelen til Åsmund Løvdal i Vestby Avis, publisert 11. august 2017 i vestbyavis.no

Kristian Kjelling ble i sin tid en av tidenes yngste profesjonelle håndballspillere og spilte flere sesonger i den spanske toppdivisjonen før han gikk videre til dansk toppserie. I tillegg til 147 landskamper har han også blitt tatt ut på verdenslaget og var en av landets mest profilerte idrettsutøvere. Han er nå trener for Drammen, der han også har en håndballskole for barn og ungdom.


Han hadde mye å lære bort og alt vi gjorde i dag føler jeg var veldig relevant for kampspill, og ikke bare øvelser for trening, sier Aurora Rømming. Sammen med et tjuetalls andre spillere fra Jenter 16, Jenter 15 og Jenter 14 årgangene til Son Håndballklubb hadde hun Kristian Kjelling som vikartrener i hallen på Grevlingen.

Kastet gråstein hele sommeren


Da jeg var på deres alder så tilbrakte jeg mange sommerdager utenfor Norges Idrettshøgskole med en trillebår fylt med gråstein. Jeg kastet alle steinene, hentet dem med trillebåren og begynte på nytt. Det høres kanskje ikke særlig morsomt ut, men da jeg ble 20 hadde jeg verdens hardeste skudd.

Kjelling poengterte flere ganger under treningsøkten at om man ønsker å bli en proff håndballspiller så er det trening og innsats som er nøkkelen.

– Et annet eksempel er Heidi Løke. Da hun var ungdom var hun ikke den beste strekspilleren i klubben sin, men hun trente veldig mye. Senere ble hun verdens beste spiller.

Kjelling sier at han håper budskapene når igjennom til de av spillerne som har ambisjoner om å nå langt.

– Mange unge i dag forstår ikke at det krever mye hard jobbing å bli god på et høyt nivå, sa Kjelling til Vestby Avis etter treningsøkten.

Om noen av jentene nå vil følge hans eksempel og tilbringe resten av sommeren med å kaste gråstein var han mer usikker på.


– Nei det er jo vanskelig å si, og det er ikke nødvendigvis steiner det handler om. Det handler om å ha vilje til å trene mye og målbevisst, selv om det er kjedelig. Jeg så flere lovende skuddarmer her i dag, det var en fin opplevelse, sier Kjelling.

Inspirerende


– Å få trene med en så stor internasjonal profil som Kristian Kjelling er både inspirerende og motiverende for spillerne, det er helt klart, sier styreleder i Son Håndballklubb Hanne Skogli. Fra sidelinjen var hun tilskuer til treningsøkten og likte det hun så.

– Vi er veldig glade for at vi får til slike treninger med toppspillere. Jeg må også takke kommunen som åpner hallen for oss og gjør dette mulig, sier hun.

 

Hjelp oss å dele dette innlegget