Spillerportrettet

Jenny-Marie-Foslund_SonHK_J20
Jenny Marie Foslund (19), forteller om hvordan det er å spille i Son Håndballklubb.

 

Venstrekant Jenny Marie Foslund (19) spiller sin fjerde sesong i Son Håndballklubb. Hun spiller på J20-laget, som hevder seg godt i Regions-serien og trives veldig godt i klubben.

Nedenfor har vi gjengitt en reportasje fra https://www.facebook.com/bakspiller/ Tekst: Trond Sørøy, bilder privat.

 «Son Håndballklubb har et ekstremt godt miljø, både innenfor laget, men også på tvers av årskullene. Vi stiller alltid opp og heier på hverandre både på cuper og kamper, noe som er veldig gøy. Tror ikke det er veldig mange andre klubber, der årskull fra 04- 01 går så godt overens som det vi gjør i Son. Dette er noe av grunnen til at jeg trives så godt som jeg gjør».

 «Siden vi er så mange i Son, og har så utrolig mange forskjellige spillertyper møter du ofte på nye utfordringer. Mange på laget går også idrett på skolen, og lærer nye ting der som de viderefører til våre håndballtreninger. Noe som igjen fører til nye og tøffere utfordringer. Vi har i tillegg noen kjempeflinke trenere som utfordrer oss med nye øvelser og trekk på treningene».

«Første kampen vår var mot Ull/Kisa, her spiller vi en litt varierende kamp. Starter ikke veldig bra, men henter oss opp fantastisk på slutten, der slutt resultatet endte med 35-28 til Son».

 «Neste kamp er mot Follo, dette vet vi blir en tøff kamp. Jeg syns vi fighter bra både i forsvar og angrep, men slet litt med å få ballen forbi vår gamle lagvenninne i mål. Men alt i alt syns jeg vi gir Follo kamp».

 «Kampen mot Lillestrøm var veldig jevn. Vi spiller ekstremt bra håndball til tider, og klarer å holde hodet kaldt og drar inn en 3-målsseier».

«Mot Ski spiller vi en strålende kamp. Her kjemper vi bra i forsvar, og får også mange kontra. Dette var en morsom og fartsfylt kamp som endte med en 31-19 seier».

 «Oppegård-kampen startet litt dårlig for vår del, og vi gjorde den unødvendig jevn. I slutten av andre omgang løfter vi oss skikkelig, og viser hva vi er laget av og det ender med 28-20 seier».

 «Kampen mot Oppsal visste vi kom til å bli tøff, men jeg syns vi fighter kjempebra. Vi har noen bra perioder med fint spill, der vi klarer å spise inn ledelsen deres. Forsvaret sliter vi litt med, og slipper dermed litt for mange mål inn bakover. Og kampen ender 22-27 til Oppsal».

«Jeg er kjempestolt av hva vi har fått vist fram de siste kampene. Vi er et raskt lag med mange små spillere, og at vi har klart å gi kamp til de beste lagene syns jeg er kjempegøy. Vi har klart å prestere jevnt høyt nivå på alle kampene, noe som kan være veldig vanskelig over flere kamper. Jeg er rett og slett kjempefornøyd med hva vi har fått til!».

 «Det har vært helt fantastisk å spille kamper igjen. Litt synd at vi ikke får brynet oss i 3. divisjon, men vi har fått lov til å spille, så skal ikke klage».

 «Vi har vunnet 4 kamper, men tapt for både 1. plassen og 3. plassen. Så foreløpig ligger vi på en 2. plass, og vi er dermed avhengig av at Follo, som ligger på førsteplass, slår Oppsal som ligger på 3. Så det blir enten A-sluttspill eller B1. Vi har gjort vårt beste, så er fornøyd uavhengig hvilket sluttspill i havner i».

 «Det er mange som spiller håndball her i Son og det har nok mye med hvor godt miljø vi har her. Jeg husker veldig godt da jeg bytta til Son, og det første jeg la merke til var hvor utrolig godt miljøet var. Hvordan 01 var så gode venner med 03 både på treningene, men også utenfor håndballen. Og det er veldig viktig, at man har lagvenninner som også er venninner. Vi har også en plass for alle. Ønsker du utfordringer, får du det. Ønsker du å spille for det sosiale, så er ikke det noe problem heller. Treningene våre er bra og tøffe, samtidig som de er sosiale og morsomme.»

Jenter 20, Son Håndballklubb

Hjelp oss å dele dette innlegget