Styreleder informerer

Erling Thorsen

Hva skjer i disse Korona tider?

Nå har det gått én måned siden Korona-pandemien satte en stopper for alle klubbens aktiviteter. Håndballsesongen ble stoppet midt i en sportslig svært spennende sesonginnspurt for klubben. Våre spillere var i ferd med å skape historisk gode resultater både i serie-, cup- og nasjonalt Bringseriespill. Nå fikk vi aldri den avslutningen vi ønsket oss, beachsesongen og sommerturneringer, er også avlyst, men da skal dere vite at vi i klubbens styre ser fremover og gleder oss til vi alle igjen kan møtes på treninger og kamp.

Permittering

Siden det er usikkert hvor lenge forbudet mot aktivitet vil vare, så valgte klubbens styre, som svært mange andre klubber, å permittere ansatte. Vår klubbcoach ble permittert fra sin stilling den 19. mars. Det er selvsagt svært kjedelig å måtte permittere ansatte, men vi vil også sørge for at de taes tilbake straks det er arbeidsoppgaver å ta tak i. I mellomtiden er det godt å vite at myndighetenes støttepakker fungerer, permitterte har det etter forholdene bra, og ser frem til å starte opp igjen.

Økonomi

Med de grepene vi har tatt, i kombinasjon med det faktum at Son Håndballklubb over flere år har opparbeidet en trygg økonomisk plattform, med god likviditet, vil klubben komme gjennom Korona pandemien, og være klare til å forberede neste sesong straks vi vet mer om når oppstart kan påregnes.

Nye måter å trene sammen på

Vi i klubbstyret er stolte over at flere av våre lag har vært kreative og funnet frem til alternative måter å trene sammen på.

Da vårt J05-lag hadde vært knappe to uker fra hverandre, merket de at savnet etter å være sammen var stort. De utforsket mulighetene for å trene sammen over nett, og har møttes flere ganger i uken på Snapchat for én times treningsøkt. Trener Anette Grønbeck er positivt overrasket over hvor godt det fungerer. Det har gjort stor forskjell på jentene, de er storfornøyde, og flere foreldre har til og med blitt med på treningene.

På vårt G07-lag publiserer trenere hyppig, tips til treningsøvelser som er lagt ut på TikTok eller andre sosiale kanaler, tips til morsomme treningskonkurranser man kan ha med familien og treningsprogram. Bare to av flere eksempler på at man kan være gode sammen – også hver for seg:)

Mens vi venter på neste sesong

I disse dager pågår en kartlegging av antall spillere på hvert alderstrinn, slik at vi får meldt på riktig antall lag til neste sesongs seriespill. 18-års serien vil bli endret, og det vil i stedet bli en junior-serie for aldersgruppen J17-20 år. I denne aldersgruppen vil flere av jentene bli historiske, som spillere på historiens første 3. divisjonslag for kvinner i Son Håndballklubb. Det gleder vi oss stort til!

Korona restriksjonene vil gå over og da skal alle være trygge på at de også neste sesong vil få et trenings- og spilletilbud som er så godt som mulig, og ivaretar spillernes ønsker og behov for å være gode sammen.

Mens vi venter, så er det godt å se at arbeidet med nye Grevlingen Flerbrukshall pågår for fullt. Til høsten vil den bidra til større aktivitet og et styrket sportslig tilbud. Nedenfor har jeg lagt ved noen bilder fra hallen.

Da vil jeg avslutte med å berømme dere for hvordan dere håndterer denne utfordrende pandemien, og gjentar at jeg er svært stolte over måten dere sammen opprettholder treningsgleden, selv om dere fysisk er hver for dere.

Det er flott å se at dere tar vare på hverandre, så håper jeg vi sees på håndballtrening snart. Sportslig hilsen Styreleder Erling Thorsen.

Hjelp oss å dele dette innlegget